TV

Mio, min Mio

Av Astrid Lindgren

En TV-versjon av Trøndelag Teaters forestilling i desember 2021 i regi av Erlend Samnøen.  

TV-regi: Stein-Roger Bull

En magisk og vakker familieforestilling på Trøndelag Teaters hovedscene. Mio, min Mio er en kjent og kjær barneroman som har fengslet, både små og store, gjennom tidene. 

Det er historien om den foreldreløse gutten som blir prins Mio. En storslått og vakker fortelling om savn og ensomhet, vennskap og ondskap og det sterke båndet mellom barn og foreldre.  Hovedscenen på Trøndelag Teater er forvandlet til en scenografisk eventyrverden, med fargerike og spektakulære kostymer. Alt ledsaget av nykomponert musikk og sang.

 

Regissør og koreograf er Erlend Samnøen, scenograf er Olav Myrtvedt, kostymedesign ved Christina Lovery, lysdesign av Eivind Myren og komponist og lyddesign ved Nils Jakob Langvik. Boken er dramatisert av Sara Li Stensrud og oversatt av Agnes-Margrethe Bjorvand.

Medvirkende: Carl Martin Eggesbø (Bosse/Mio), Jo Saberniak (Benka/Jum Jum), Ole Christian Gullvåg, Madalena Sousa Helly-Hansen, Fabian Heidelberg Lunde, Marianne Meløy, Natalie Bjerke Roland, Snorre Ryen Tøndel og Synnøve Fossum Eriksen.

Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Historiefortelleren Liv Ullmann

 

Forestillingen Liv er et nært møte med Liv Ullmann, der hun som en ekte historieforteller bretter ut sitt eventyrlige liv i en åpenhjertig samtale med Riksteatrets teatersjef Tom Remlov. 

– Liv Ullmann er en av våre aller største stjerner. Hele verden har vært hennes scene. Alltid på reise. Alltid på vei til nye oppgaver. Alltid nysgjerrig på nye muligheter og uventede utfordringer ved neste korsvei, forteller Bentein Baardson, forestillingens regissør.

Han vil gi deg et innblikk i hvordan hun har levd livet, både som «Liv» og som «Liv Ullmann». Som menneske, skuespiller, regissør og menneskerettsaktivist.

Ullmann er godt vant til å møte publikum – men da i ulike roller.

– Denne gangen møter jeg publikum som meg selv. Som Liv. Det er hun jeg aller best liker å være, sier Liv Ullmann.

Høsten 2019 reiste hun på turné med Riksteatret med denne samtaleforestillingen. Nå er hun klar for å møte Nationaltheatrets publikum.

Forestillingen er tilrettelagt og produsert for SVT av Stein-Roger Bull i NordicStories

Sendes på NRK1 10. mai 2021

Stillsfoto: Erik Berg

Nordlands Jeanne d´Arc

 

Dokumentarfilmen «Nordlands Jeanne d`Arc» forteller den unike historien om Norges eneste kvinnelige, og høyest dekorerte, SOE-agent under andre verdenskrig; Liv Grannes. 

 

Nord-Norge ble en besettelse for stormaktene under andre verdenskrig. Adolf Hitler kalte det for ”skjebneområde nord” og var overbevist om at krigen ville avgjøres i Nord-Norge. Josef Stalin krevde at de allierte åpnet en ny front mot tyskerne i nord gjennom en militær invasjon,- og Winston Churchills ba sin stab forberede detaljerte konkrete planer for en alliert D-dags invasjon på Helgelandskysten.

I sentrum av begivenhetene befant Liv Grannes seg. Allerede høsten 1940 hadde hun gått inn i motstandsbevegelsen og jobbet aktivt med Stockholm for å hjelpe den norske motstandskampen. Som kontordame på politikammeret i Mosjøen forfalsket hun pass og bevis, fjernet brev med sensitiv informasjon for tyskerne, og drev en utstrakt meldingstjeneste. Og hun var navet i den store våpentransporten som skulle lure tyskerne til å bli stående med mange soldater i nord.

Liv involverte seg mer og mer i transporten og forelsket seg i den «mystiske» svenske operasjonslederen, Birger Sjøberg. 

Gestapo kom på sporet og det smalt ved Majavatn. Flere tyske soldater ble drept. Represaliene var brutale. 34 unge lokale menn ble plukket ut og skutt ved Falstad fangeleir. 

  Våpentransporten fortsatte. Nå som et narrespill for å lure tyskerne til å tro at invasjonen var nært forestående. Oppimot 150.000 tyske soldater forble i Nord-Norge for å hindre invasjonen. Det førte til færre tropper i Normandie og gjorde den allierte landingen i Frankrike enklere å gjennomføre.  

Operasjon Jupiter var en storpolitisk suksess. Liv ble Norges høyest dekorerte kvinne.

Mens Liv feiret den ekte D-dags invasjonen i London, ble kaptein Sjøberg skutt på Helgeland i en enorm tysk offensiv. Etter krigen reiste Liv hjem til Helgeland for å hjelpe enkene etter alle som ble drept. Operasjon Jupiter var en lokal tragedie. 

Da Liv senere reiste til Sverige for å oppsøke Birger Sjøbergs fortid, fikk hun et hjerteskjærende sjokk. Sjøberg hadde vært en norsk svindler som utga seg for å være svensk. Lederen for operasjonene på Helgeland hadde lurt alle. Han hadde stukket fra flere uekte barn og flere alvorlige svindeltiltaler i Norge på 30-tallet, for så å redefinere seg i krigstid. 

Flere år etter krigen gifter Liv seg med en av etterkrigstidens mektigste politikere, Jens Chr. Hauge. Han skulle sørge for at historien om Liv Grannes, Birger Sjøberg og Operasjon Jupiter forsvant i historiens mørke. 

I dag har sønnen til Liv og Jens Chr., Jørgen Hauge, engasjert seg i å oppklare saken og dele sine historier, bilder, private brev og ny og hittil ukjent dokumentasjon med oss.

Historien har vært ukjent – til nå.

Festivalpremiere Tromsø Internasjonale Filmfestival 18. januar 2021 

Kinopremiere i Mosjøen 11. februar 2021

Weblink: https://livgrannesfilm.no

Sendes på NRK1 8. mai 2021

 

Rabalder – et sted i Arktis

Rabalder ligger under fjellet, ved kanten av storhavet, der det er mørkt hele vinteren og lyst hele sommeren.  Barna i bygda har bare hverandre, derfor henger de sammen. De har det litt friere enn barn flest.  Men de har det også litt tøffere. Når vinterstormen raser kommer de seg knapt til skolen. De seiler på isflak i fjæra under nordlyset. De utfordrer de dønningene fra storhavet, erter havørna og tester grenser under midnattssola.  

Mens de voksne er opptatte med sitt. 

NordicStories Nord har produsert en serie på 13x15 minutter for store og små barn. 

Tord T. Olsen er serieskaper, forfatter og regissør.  Hans erfaringer hører hjemme på et spesifikt geografisk sted: Melbu i Vesterålen – der han selv har vokst opp.  Det er et sted med flott og storslagen natur, mye vær, kraftfulle dialekter og ramsalt humor.  

NRK Super og NordicStories Nord har satset tungt på dette prosjektet, og vi gleder oss til å få forfriskende dialekter og overraskende hendelser fra havkanten.  Demokratiet i landet vårt bygger på kunnskap og toleranse.  Derfor er det viktig at barn som vokser opp i Norge ser drama produsert i eget land med landets dialekter, væremåter, sosiologi, samværsformer og farger. Dette er drivkraften for produksjonen.

 

Kommer på NRK Super fra 1.april 2021. 

 

Lise Davidsen 

Met Stars Live in Concert

Norges nye internasjonale operastjerne, Lise Davidsen, i direkte sending fra Oscarshall slott på Bygdøy i Oslo. Samproduksjon med The Metropolitan Opera i New York 29 august 2020. Verdens største operahus er stengt fram til høsten 2021. I mellomtiden har The Met engasjert sine største stjerner til konserter fra steder de har et spesielt forhold til. Konserten gikk direkte til hele verden via The Mets nettverk og ble meget vellykket.

Teknisk leverandør: NEP Norway.

Produsenter NordicStories: Zuzana Svobodova og Stein-Roger Bull

NRK2 Hovedscenen 2. mai 2021

Foreningen Nordens Jubileumsgalla

Foreningen Norden og Nationaltheatret inviterer til stjernespekket jubileumsgalla på Hovedscenen – i anledning foreningens 100-årsjubileum. Få med deg en helaften med noen av Nordens mest folkekjære artister og skuespillere! 

Foreningen Norden feirer 100 år i 2019 som den fremste pådriveren for mer nordisk samarbeide. Under den eksklusive jubileumsgallaen på Hovedscenen 26. mars 2019 bys publikum på en varieté av musikk, monologer, show- og humorinnslag fremført av noen av Nordens fremste artister og skuespillere.

Medvirkende: Ghita Nørby, Elisabeth «Bettan» Andreassen, Alexx Alexxander, Solveig Kringlebotn, Reidun Pauline Aas, Emilie Hellum, Robert Stoltenberg, Lise Fjeldstad, Páll Óskar, Bårdar, Kevin Haugan, Henriette Steenstrup, Mark Levengood, Gospelkoret HIM, Jon Henrik Fjällgren, Christian Mikkelsen og Anita Hegerland.

Kapellmester: Øystein Lund Olafsen.

Sceneregi:Tom Sterri


TV-regi: Kristian Løkken

Produsent: Rune H. Trondsen, NordicStories 2019

Sendt på NRK1 mai 2019

Querini-operaen på Røst

Sommeren 2012 ble operaen «Querini» urfremført på Røst i Lofoten og den ble også fremført under Querinfesten i 2014 og 2018.

Querinioperaen er basert på de unike beretningene om 11 venezianske sjømenn som strandet på Røst i 1432. Det hadde lenge vært snakk om å lage en forestilling av denne historien, men da en gjeng italienere fra Sandrigo, Røst sin vennskapsby i Italia, kom til Røst i seilbåt i 2007 etter å ha seilt i Querinis fotspor, ble det for alvor tatt tak i ideen.

Operaen er nå også filmet og hadde premiere på Røst 23.02.2019.

115 entusiaster av øyas knappe 500 innbyggere kom på premiere, gikk på rød løper og feiret med stor fest. Filmen ble tildelt øyas Oscar i kategorien «Alle filmer til alle tider». NordicStories Nord er glad for oppdraget og stolt over resultatet. Det er ikke ofte man kan være med å løfte frem en av landsdelens viktigste historier - om et italiensk mannskap som forliste og kom til Røst i 1432. Deres møte med Røstingene åpnet en unik handelsvei og nærkontakt med Nord-Italia og Venezia.


TV-regi: Stein-Roger Bull

Produsent: Rune H. Trondsen, NordicStories Nord 2019

Peer Gynt

med Toralv Maurstad

Toralv Maurstad gir i denne versjonen av Ibsens storverk liv til den gamle Peer. I sitt siste og endelege oppgjer, er dette ein Peer som ser tilbake på det livet han har levd. Publikum blir dregne med i ein minnestraum frå dei mørkaste kroker i fortida. Ei lang rad ulike minne dukkar opp. Det er som om Peer blar fram og tilbake i sitt eige fotoalbum, der eit heilt liv blir bretta ut og framkalla. Fram stig historier, møte og erkjenningar som blir spelt av eit stort ensemble på 14 skodespelarar.

Regi: Erik Ulfsby


TV-regi: Stein-Roger Bull

Produsent: Rune Trondsen, NordicStories 2019

Sendt på NRK 2019

Gråtende hender

- om døve i Hitlers Tyskland

Hva skjedde med døve og funksjonshemmede, i tiden før og under 2. verdenskrig? Hvilke redsler og ufattelig ondskap ble de utsatt for? Svaret får du i Teater Manus forestilling Gråtende hender

Gråtende hender er basert på faktiske historier og hendelser, med historisk materiale. Fire  skuespillere bærer frem historier på vegne av mange enkeltskjebner, alt flettet sammen til en fortelling.

Med: Ipek D. Mehlum, Ronny Patrick Jacobsen, Eitan Zuckermann og Kjersti Fjeldstad


Idé og manus Bentein Baardson

TV-regi            Stein-Roger Bull, NordicStories 2019

Sendt på NRK januar 2019

https://tv.nrk.no/program/KMTE30000918/graatende-hender

 

Rockheim Hall of Fame 2018

Rockheim Hall of Fame skal hedre personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse. 

Artister/grupper med ekstraordinære karrierer og andre som har hatt en særlig innflytelse på populærmusikkens historie i Norge kan innlemmes i Hall of Fame. NordicStories produserte begivenheten i 2012, 2013 og 2014 for TV2. I 2015, 2016 2017 og 2018 for NRK. Nå er turen kommet til Kari Bremnes, Morten Abel og Stage Dolls. Med på festen er venner og kolleger som hedrer og overrasker artistene. Musikkopplevelser fra Ingebjørg Bratland, Skambankt, Ida Maria, Bjarte Hjelmeland, Adam Douglas og Veteranene (Dag Ingebrigtsen, Ole Evenrud, Knut Erik Østgård) I tillegg opptrer hovedpersonene selv med eget innslag.

Programleder: Jon Niklas Rønning

Foto: Audun Hagen


Regi: Kristian Løkken

Produsent: Stein-Roger Bull, NordicStories 2018

Sendt på NRK  2018

Rockheim Hall of Fame 2017

Rockheim Hall of Fame skal hedre personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse. 

Artister/grupper med ekstraordinære karrierer og andre som har hatt en særlig innflytelse på populærmusikkens historie i Norge kan innlemmes i Hall of Fame. NordicStories produserte begivenheten i 2012, 2013 og 2014 for TV2. I 2015, 2016 og 2017 for NRK. Nå er turen kommet til Raga Rockers, Popol Ace og Dizzie Tunes. Med på festen er venner og kolleger som hedrer og overrasker artistene. Musikkopplevelser fra blant andre Inger Lise Rypdal, Johndoe m/Jonas Skybakmoen, Kirsti Sparboe.  Programleder: Thomas Felberg.

Foto: Geir Mogen


Regi: Kristian Løkken
Produsent: Zuzana Svobodova og Stein-Roger Bull, NordicStories AS 2017
Sendt på NRK  mai  2017

Rockheim Hall of Fame 2016

Rockheim Hall of Fame skal hedre personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse. 

Artister/grupper med ekstraordinære karrierer og andre som har hatt en særlig innflytelse på populærmusikkens historie i Norge kan innlemmes i Hall of Fame. NordicStories produserte begivenheten både i 2012, 2013 og 2014 for TV2. I 2015 er det NRK som sender programmet. Programleder blir Haddy N'jie. Artistene som blir innlemmet i Hall of Fame er Motorpsycho, Svein Finjarn og Karin Krogh. Showet vil bli produsert i den store kongresshallen til Clarion Hotel & Congress i Trondheim den  august 2016


Regi: Kristian Løkken
Produsent: Zuzana Svobodova og Stein-Roger Bull, NordicStories AS 2016
Sendt på NRK  august 2016

BMI - Turné

Turné er en humordramaserie om de fire guttene i improgruppen Bare Moro Impro (BMI), som legger ut på sin første og tilsynelatende siste turné.
Gutta i improgruppen «Bare Moro Impro» (BMI) møttes i studietiden, men nå skal de videre i livet.  Leo vil søke på teaterhøyskolen, Olav skal ta en master i retorikk og Stand up Norge har begynt å lukte på Christian. Emil er for øvrig livredd for å miste bestevennene, og i spontan desperasjon arrangerer han en turné for å tviholde på gjengen. Det skal snart vise seg at Emil er mer opptatt av samhold enn av logistikk og planlegging. Dette fører til en strabasiøs tur, som setter vennskapet på prøve.
https://tv.nrk.no/serie/bmi-turne


Regi: David Skaufjord
Manus: Emil Berntsen, Olav Haugland, Leo de la Nuez, Christian Mikkelsen    
Foto: Magnus Flåto
Produsent: Rune H. Trondsen, NordicStories AS 2015

Sendt på NRK 2016

TRIO -Keplerdiamantene

I sesong 1 var Trio på en forrykende jakt etter Odins Gull, og i sesong 2 ble vi med på et heseblesende eventyr for å stoppe Norges farligste hacker i å erobre nasjonens Cybergull. I sesong 3 dukker pappaen til Nora, som alle trodde var død, opp igjen - men han er i klørne på en internasjonal skattejeger og Keplerdiamantene står på spill. For og redde pappa må TRIO først finne diamantene i Hamburgs skumle havneområde… 

 Regi: Arne Lindtner Næss og Morten Hovland
Manus: Morten Hovland, Trond Morten Venaasen    
Produsent: Jeanette Sundby
Executive produsent: Rune H. Trondsen, NordicStories AS 2016

Sendt på NRK Super 2016

Rockheim Hall of Fame 2015

Rockheim Hall of Fame skal hedre personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse. 

Artister/grupper med ekstraordinære karrierer og andre som har hatt en særlig innflytelse på populærmusikkens historie i Norge kan innlemmes i Hall of Fame. NordicStories produserte begivenheten både i 2012, 2013 og 2014 for TV2. I 2015 er det NRK som sender programmet. Programleder blir Haddy N'jie. Artistene som blir innlemmet i Hall of Fame er Inger Lise Rypdal, Jan Garbarek, Ole Paus og Mari Boine. Showet vil bli produsert i den store kongresshallen til Clarion Hotel & Congress i Trondheim den 13. august 2015


Regi: Kristian Løkken
Produsent: Stein-Roger Bull, NordicStories AS 2015
Sendt på NRK  august 2015

Rockheim Hall of Fame 2014

Rockheim Hall of Fame skal hedre personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse. 

Artister/grupper med ekstraordinære karrierer og andre som har hatt en særlig innflytelse på populærmusikkens historie i Norge kan innlemmes i Hall of Fame. NordicStories produserte begivenheten både i 2012, 2013 og 2014. De to siste årene med Hanne Krogh som programleder. I 2014 var det DeLillos, Knutsen og Ludvigsen og Øystein Sunde som ble innlemmet. Showet ble i 2014 produsert i den store kongresshallen til Clarion Hotel & Congress i Trondheim.


Regi: Kristian Løkken
Produsent:Stein-Roger Bull, NordicStories AS 2014

Sendt på TV2 20. august 2014

TRIO – Cybergullet

Trio – Cybergullet sendes i ti episoder på NRK Super fra 10. januar 2015. 

Etter suksess med sesong 1, TRIO – Odins gull, er den populære gjengen tilbake for å håndtere nye utfordringer. I sesong 2, TRIO – Cybergullet, går vi fra det historiske til det moderne. Skattejakten er blitt digital, samtidig som utfordringene i naturen og spenningen mellom våre tre helter og voksenverden intensiveres. Vi tar spranget fra en norrøn- til en hypermoderne myte: Dypt inne i Skjåkfjellene ligger det nemlig en superhemmelig cyberskatt...

TRIO er en moderne heltesaga. En serie med action, humor og drama. En krimserie med et norsk bakteppe av friluft, ekstremsport, mystikk, folklore og historikk. Alt dette innrammet av gamle kirker, skumle hus og gårder, høye fjell, strie elver og isbreer midt mellom det moderne og det tradisjonelle.Regi: Margret Bergheim
Manus: Morten Hovland, Trond Morten Venaasen    
Produsent: Jeanette Sundby
Executive produsent: Rune H. Trondsen, NordicStories AS 2015

Sendt på NRK Super 2015

TRIO – nominert til KidScreen Awards

TRIO – Odins gull er nominert til den prestisjefylte KidScreen Awards i klassen 'Best non animated or mixed series' i aldersgruppen 'tweens/teens' (11-17 år). 

Vinnerne offentliggjøres under en gallaforestilling på KidScreen i Miami, Florida den 24. februar 2015.

- En nominasjon til USAs største festival for barnestoff er en seier for oss, sier produsent Rune H.Trondsen i Nordic Stories.
- Trio startet som et lokalt prosjekt og har vokst til å bli internasjonal coproduksjon. Denne nominasjonen gir oss en mulighet til å få vist at den bølgen som norske produksjoner for barn seiler på fortsetter. Vi skal i konkurranse med det ypperste av serier fra Australia og USA/Canada og håper at vår serie fra lille Skjåk er eksotisk nok til å dunke dem ut. Uansett gir den oppmerksomhet mot Norge og det blir lettere å komme med flere produksjoner mot det internasjonale markedet fremover, sier Rune H.Trondsen.


Regi: Atle Knudsen 
Produsent: Jeanette Sundby, NordicStories AS 2014

TRIO – Odins gull vant Gullruten

I knallhard konkurranse med andre sterke program gikk Trio – Odins Gull helt til topps i kategorien Beste barne- eller ungdomsprogram. 

TRIO - Odins gull ble vist over ti episoder på NRK Super i januar og februar, og den skal på skjermen i de andre nordiske landene samt på en stor tysk fjernsynskanal senere i år. Serien ble en stor suksess på NRK og NordicStories er godt i gang med å produsere sesong to. Regi: Atle Knudsen 
Produsent: Jeanette Sundby, NordicStories AS 2014

Trio – Odins gull

Trio er en krimserie for barn og unge, og produseres for NRK Super. 

Nora (12) flytter fra storbyen til bygda Skjåk i Gudbrandsdalen. Hun møter Simen og Lars, og de tre blir venner. Alle tre står litt på utsiden, men blir raskt en gjeng som er villige til å ta opp kampen for rettferdighet. Sammen avslører de store og små mysterier i bygda. Den største av dem alle er myten om "Odins gull", en skatt som ifølge mytene skal ligge nedgravd på hemmelig sted.

Hovedregissør Atle Knudsen har lang erfaring med tv-serier og film for barn og unge. Han regisserte ORPS – The Movie, som var nominert til Amanda. Knudsen har også stått bak episoder i barne-tv-seriene Linus i Svingen og Jul i Svingen på NRK.    

Morten Hovland var manusforfatter for barnefilmen Bestevenner, som ble vist på en rekke internasjonale festivaler i 2009. Han har også skrevet manus til serien Stikk!, episoder av Himmelblå og kortfilmen Idyll. Hovland skriver manus til Trio i samarbeid med Trond Morten Kristensen Venaasen, som blant annet har lagd manus til tv-seriene Hubert og Elleville Elfrid.
 Regi: Atle Knudsen 
Produsent: Jeanette Sundby, NordicStories AS 2014 

Sendt på NRK Super våren 2014.

Let the scream be heard

I 2013 er det 150 år siden Edvard Munch ble født, og han feires med store internasjonale markeringer. I fjor ble hans utstilinger i Paris, London, Frankfurt og Århus besøkt av 1 million mennesker. I Oslo er årets jubileumsutstillingen sett av mer enn 300 000. 

I en verden der 15 minutter i rampelyset, eller knapt 15 sekunders berømmelse synes å være et mål for mange, stiller vi spørsmålet; hvorfor feirer vi en kunstner etter 150 år? 

Er det fordi maleriene hans selges for millioner av dollar? Eller ligger hans kunstneriske storhet betinget i helt andre kvaliteter?

For å finne svarene på dette må vi reise tilbake i tid, og forske i Munchs eget sinn. Vi må se inn i hans kreative prosesser, høre hans egne ord, bli kjent med hans verdier og filosofi, være vitne til hans oppturer og nedturer, se hvordan livets gåter pensles inn inn hans arbeider, og til slutt forstå hvordan hans kunstnerisk integritet ble selve ryggsøylen i en kompleks kunstverden. 

I intervjuer med verdens fremste Munch eksperter og kunstnere søker vi svar. Hva var det som påvirket Munchs kunstneriske utvikling? Vi tar seeren med på reise som gjør dem i stand til å forstå hvorfor Edvard Munchs kunst også berører oss i dag, og vil fortsette å gjøre det i mange år fremover. 
 Medvirkende: Magne Furuholmen, Marina Abramovich, Tracy Emin, Steffen Kverneland, Ketil Bjørnstad, Liv Ullmann m.fl
Regi: Dheeraj Akolkar 
Produsent: Rune H. Trondsen, NordicStories AS 2013

Sendt på NRK 12. desember 2013 

Solen - The Sun

Solen er en film om to kunstneres livslange kamp for å skape det optimale kunstverk. 

Edvard Munch med Aulabildene, der Solen på fondveggen bak podiet stråler mot publikum og gir liv til de som opptrer, men tok mange år og et utall av skisser og forarbeider før han kom fram til det endelige resultat. Bruk av Munchs egne fotografier, de mange stillbilder av Munch som er arkivert, og ikke minst Munchs egne håndholdte filmsekvenser gir, sammen med maleriene, innhold til hovedmotivet. Edvard Grieg med A-moll konserten inspireres av og henter toner fra vår kulturarv, folkemusikken, og gir det en symfonisk form. I Aulaen sitter Oslo Filharmoniske orkester med Håvard Gimse som solist og formidler Edvard Griegs musikk, som gjennomgikk over 300 rettelser i løpet av 40 år, siste gang tre uker før han døde.
 Fotograf: Hallvard Bræin
Produsent og regi: Stein-Roger Bull, NordicStories AS 2013

Sendt på NRK 15. desember 2013 

Rockheim Hall of Fame 2013

Rockheim Hall of Fame skal hedre personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse. 

Artister/grupper med ekstraordinære karrierer og andre som har hatt en særlig innflytelse på populærmusikkens historie i Norge kan innlemmes i Hall of Fame. NordicStories produserte begivenheten både i 2012 og 2013 og har allerede avtale om å produsere 2014 utgaven for TV2 den 20 august. Programleder blir, som i 2013, Hanne Krogh. i 2013 var det Lillebjørn Nilsen, Nora Brockstedt og Anne Grete Preus som ble innlemmet. Showet ble i 2013 produsert i den store kongresshallen til Clarion Hotel & Congress i Trondheim.
 Regi: Kristian Løkken
Produsent: Stein-Roger Bull, NordicStories AS 2013

Sendt på TV2 31. august 2013

Smartere enn en 5. klassing?

NordicStories har produsert 2 sesonger av "Smartere enn en 5. klassing?", for TV2. Første sesong ble sendt våren 2013. 

Programmet går ut på at voksne deltakere blir stilt spørsmål som en 5. klassing bør kunne, for å se hvor mye de husker av barnelærdommen. De kan få hjelp av et panel bestående av 5. klassinger. Toppgevinsten er 250.000 kroner. Et morsomt og lærerikt program for hele familien.
 Regi: Kristian Løkken 
Produsent: Nina Mariann Øvergård
Executive produsent: Stein-Roger Bull, NordicStories AS 2013

Sendt på TV2  2013 og  2016

Jens Christian Hauge

Sommeren 2006 brant en tønne med gamle dokumenter i hagen til Jens Christian Hauges bolig i Bjørnveien på Slemdal.

Naboene tenkte sitt. Nå gikk det mot slutten for den hemmelighetsfulle mannen. Nå skulle fortiden brennes. Alle tvilsomme og ulovlige disposisjoner som var gjort i maktens tjeneste, skulle fjernes for alltid. Hemmelighetene skulle bli med i graven. 

Men Jens Christian Hauge kunne også være en spøkefugl. Og han hadde et siste innfult ess i ermet. Han var kjent som mannen som visste alt, og sa intet. Men i all stillhet hadde han overlatt hele sitt enorme privatarkiv til Riksarkivet. Dokumentene i tønna var bare gammelt rask. I sitt siste år brøt han taushetsløftet han hadde tviholdt på hele livet, og lot seg intervjue av sin biograf, historikeren Olav Njølstad.

Basert på det omfattende materialet til Njølstad, på Hauges 60 hyllemeter store arkiv og på en rekke andre kilder, skal historien om Jens Christian Hauge fortelles i to 45 minutter lange dokumentarfilmer. Historien om maktmennesket Hauge og om nasjonsbyggeren Hauge. Og det viktigste av alt: Historien om myten Jens Christian Hauge.
 Regi/Manus: Pål Sommer-Erichson
Produsent: Rune H. Trondsen, NordicStories AS 2011

Sendt på NRK i april 2012.

Mahler 8

Lørdag 11. februar 2012 produserte NordicStories gigantfremføringen av Gustav Mahler Symfoni nr. 8 fra Oslo Konserthus med 300 personer på scenen.

Verket kalles "de tusens symfoni". Mahler selv skal ha mislikt tilnavnet, men det var tusen musikere og sangere der da han uroppførte denne symfonien i München i 1910. Oppstyret etterpå kan sammenlignes med det som oppsto omkring Stravinskys Vårofferet i Paris 1913, men i München med motsatt fortegn. Mottagelsen var grandios, og det var også Mahlers egne tanker om verket: «Forestill Dem at hele universum begynner å klinge. Det er ikke lenger menneskelige stemmer, men planeter og soler i sine baner ...» I første del aner vi Bachs tilstedeværelse; andre del er tonesetting av sluttscenen fra Goethes Faust når denne loves frelse av jomfru Maria. (Se også side 35, Liszts Faust-symfoni.) Det er enestående i sin storslagenhet, og ender med et ekstatisk korparti.
 Oslo-Filharmonien
Dirigent: Jukka-Pekka Saraste
Sangsolister: Turid Karlsen, Erika Roos, Hilde Haraldsen Sveen, Marianne Beate Kielland, Maija Skille, Per-Håkan Precht, Audun Iversen, Magne Fremmerlid.
Oslo Filharmoniske Kor, gjestekor, Sølvguttene.

Bilderegi: Anja Stabell
Produsent: Stein-Roger Bull, NordicStories AS 2012

Sendt på NRK i april 2012

Giacomo Puccini - La Bohème

Operaen La Bohème, i regi av Stefan Herheim, hadde premiere på Operaen i Oslo den 20. januar 2012.

Den 4. februar ble forestillingen tilbudt 49 kinoer over hele landet. Det var første gang en norskprodusert forestilling ble distribuert til kino, og i alt 6500 fulgte dramaet på scenen i Bjørvika i tillegg til de 1400 som var i salen. Teknisk ble overføringen gjort både med satelitt for kinoer som allerede hadde mottaker, og med ny streaming teknologi for kinoer som mottok dette kulturtilbudet for første gang. 11 mars ble operaen sendt i NRK, og er senere tilbudt internasjonalt via Büro Dr. Reiner Moritz Grünwald i London.
 Den Norske Opera & Ballet
Dirigent: Eivind Gullberg Jensen 
Instruktør: Stefan Herheim 
Sangsolister: Diego Torre, Vasilij Ladjuk, Marita Sølberg, Jennifer Rowley, Giovanni Battista Parodi, Espen Langvik

Bilderegi: Stein-Roger Bull 
Produsent: Rune H. Trondsen, NordicStories AS 2012 

Sendt på NRK i mars 2012 

Dagbøkene

Da Roald Amundsen dro ut på sin historiske ferd med polarskipet Fram for å erobre Sydpolen i 1911, skrev 13 av mannskapet dagbøker. 

I forbindelse med 100-årsjubileet for den vellykkede ekspedisjonen, ble mannskapets beretninger for første gang samlet, og dannet grunnlaget for dokumentarfilmen Dagbøkene, som NordicStories produserte for TV 2 i 2011. Gjennom sitater fra dagbøkene og flere hundre nye bilder utlånt fra Frammuseet i Oslo, gir filmen et unikt bilde av det indre livet i Amundsens ekspedisjon, og kaster nytt lys over en rekke kontroversielle temaer knyttet til hans ekspedisjon. 
 Regi/Manus: Kaare Skard 
Produsent: Stein-Roger Bull, NordicStories AS 2011

Sendt på TV 2 i desember 2011

Sydpolen 100

På 100 års dagen for den vellykkede Roald Amundsen-ekspedisjonen til Sydpolen, 14. desember 2011, inviterte NordicStories i samarbeid med TV 2 og Frammuseet, til en direktesendt feiring ombord i polarskuta Fram. 

Programlederne Sarah Natasha Melbye og Jan Ove Ekeberg hadde gjester både utenfor Framhuset og på dekket. Direkte innslag fra Sydpolen, Antarktis, Tromsø og Monte Carlo. Programmet var den eneste landsdekkende feiring av 100 års jubileet.

Medvirkende var: Cecilie Skog, Jan-Gunnar Winther, Harald Dag Jølle, Geir O. Kløver, Jan Eggum, Charlotte Frogner, Øystein Røger, Stein P Aasheim, Vegard Ulvang, Nils Petter Molvær, Alexander Wisting.


Bilderegi: Anja Stabell 
Produsent: Stein-Roger Bull, NordicStories AS 2011 

Sendt på TV2 i desember 2011

Poppeas kroning

Monteverdis opera fra 1642 er et musikalsk overflødighetshorn, men komponisten slår hardt til med sin skildring av keiser Nero, hans flamme Poppea og de andre elskende parene i det gamle Rom.

Det er et stort persongalleri av himmelske og jordiske skapninger. Det begynner i himmelen om hvem som er mektigst: Dyden, skjebnegudinnen Fortuna eller kjærlighetsgudinnen Amor. Konkurransen skal avgjøres gjennom begivenheter i det gamle Rom i år 65 og forviklingene når keiser Nero forelsker seg i den vakre Poppea. Men hun er elsket av Ottone og gift med ham. Nero må kvitte seg med keiserinne Ottavia, noe den sindige Seneca prøver å hindre. Nero får Seneca drept, og keiserinnen mislykkes i å få ryddet sin utfordrer Poppea av veien. Poppea kan krones og forenes med sin keiser Nero. Amor har vunnet, kjærlighet og begjær overvinner alt, og operaen toner ut i en kjærlighetsduett. Tilbake ligger likene av dem som stod i veien for Nero. 

Regissør Ole Anders Tandberg lar blodet flyte i sin oppsetning av 'Poppeas kroning', og TV-regissørene Anja Stabell og Stein-Roger Bull forsterker virkningen ved å la blodets knallrøde farge spille mot svarte/hvite bilder.

 

TV-regi: Anja Stabell, Stein-Roger Bull 
Produsent: Stein-Roger Bull, NordicStories AS 2011 
Distribusjon: EuroArts GMbH, Tyskland

Sendt på NRK i oktober 2011 

The Gustav Mahler Celebration 

Gustav Mahler ble født den 7. juli 1860 i den lille landsbyen Kaliste, ca 100 km fra Praha i Tsjekkia. 

På 150 års dagen ble det produsert en direktesendt TV-konsert i parken foran kirken, i et samarbeid mellom Arte, EuroArts, tsjekkisk TV, NRK og Nordisk Film. Opplegg og regi var ved Stein-Roger Bull, Mahler Chamber Orchestra spilte under ledelse av Manfred Honeck, og med Thomas Hampson og Anne Sofie von Otter som solister. På programmet Mahlers symfoni nr 2 og noen av Mahlers mest populære sanger.

Mahler Chamber Orchestra 
Dirigent: Manfred Honeck 
Sangsolister: Thomas Hampson, baritone, Anne Sofie von Otter, mezzo-soprano, Birgitte Christensen, soprano, 
Prague Philharmonic Choir; BONI PUERI, the Czech Boys Choir
 


Regi: Stein-Roger Bull 
Produsent: Rune H. Trondsen, NordicStories AS 2011 
Co-production mellom Czech-TV, NRK, ARTE, EuroArts 
Distribusjon: EuroArts GMbH, Tyskland 

Sendt på NRK i juli 2010

With great support from Gustav Mahler society of Czech Republic, Supported under the auspice of Vaclav Klaus, president of the Czech Republic and the Ministry of Foreign Affairs, Norway.