Film

Accident

Et familieportrett av  Jo Strømgren and Stein-Roger Bull

I “Accident” kommer døden uventet og plutselig til en familie som nettopp har vært igjennom et utfordrende giftermål mellom familiens overhode og en ung kvinne. Når han dør i en ulykke, blir det umåtelig viktig for den nye konen å få gjennomført en forsinket plan om en fotoseanse hos en profesjonell fotograf. Problemet er hvordan få tatt et familiebilde når et av medlemmene ikke lenger er i live og resten av familien viser en dårlig skjult motstand mot hele prosjektet. Det blir en grotesk oppgave for fotografen som rutinemessig gjør alt for å skape en god stemning i atelieret for sine kunder, men det skal bare en person til for å forstyrre hele seansen og ødelegge hele samholdet i familien. Den nye konen er et slikt menneske.

 

Musikk:         Eugène-Auguste Ysaÿe

Solist:            Vilde Frang   

Dansere:       Francesca Amante, Nataša Novotná , Maja Dworak Strømgren,

                      Line Tørmoen, Viktor Konvalinka, Václav Kuneš,  Jo Strømgren, 

Rostislav Novák Sen. (død man)  

 

Samproduksjon Tsjekkisk TV og Jo Strømgren Kompani. Støttet av Norsk Filminstitutt. Distribueres av EuroArts Music 32 minutter.

Closed

En ballettfilm av Stein-Roger Bull og Jo Strømgren. En kafé et eller annet sted i verden holder stengt hver mandag. Fire personer medvirker i et underlig rituale der de er invitert av eieren. Denne spesielle dagen er den verdenskjente cellisten Truls Mørk i kafeen for å spille gjennom et verk av Zoltán Kodály før en stor konsert.

 

Dansere:    Vaclav Kunes, Natasa Novotna (420 People), Gerard van Dyck (KAGE),  Jo Strømgren ( Jo Strømgren Kompani)

Koreograf:  Jo Strømgren

Fotograf:    Hallvard Bræin

Regi:           Stein-Roger Bull

Produsent: Zuzana Svobodova, NordicStories AS 2017

Musikk:      Sonate op 8 av Zoltán Kodály

 

Sendt på NRK våren 2017

TRIO - Jakten på Olavsskrinet

Pressemelding fra Nordisk Film Distribusjon AS og NordicStories, 11.08.2016 
TRIO - Jakten på Olavsskrinet - Filminnspillingen er i gang
Denne uken startet innspillingen av TRIO - Jakten på Olavsskrinet, kinofilmen om de tre ungdommene fra Skjåk, som vi kjenner fra NRK Super-serien TRIO. Filmen får premiere i februar 2017.

HAD IT ALL - MUSIKKVIDEO | Naomi Lien | Fra TRIO - Jakten på Olavsskrinet - YouTube

Etter tre år som serie på NRK Super, flytter TRIO over til det store lerretet i en helt ny historie. Det er duket for en spenningsfylt actionhistorie der jakten på Olav den Helliges verdifulle skrin står i sentrum - et myteomspunnet skrin som har blitt lett etter i hundrevis av år, men som aldri har blitt funnet. I TRIO - Jakten på Olavsskrinet tar ungdomstrioen Nora, Simen og Lars saken i egne hender. Det er duket for skattejakt.
 

Med Nidarosdomen og norsk natur som bakteppe 
Innspillingen er blant annet lagt til Trondheim og Nidarosdomen, samt noen av Norges mest kjente naturområder.

 

- I sesongene på tv har vi lett etter Odins gull, Cybergull og Keplerdiamanter. Nå har vi tatt tak i en av de største norske skattene som fremdeles ikke er funnet: Olavsskrinet. Og vi har startet med innspiling i Olav den helliges kirke; Nidarosdomen. Det er fantastisk å kunne filme i et miljø som er bærer av 1000 års historie og som gir bilder vi aldri kunne gjenskapt i studio. Nå står fjellheimen i Skjåk, fjellene i Lofoten og det urbane Hamburg på innspillingsplanen. Og hvem vet, kanskje finner TRIO selve Olavsskrinet, sier produsent Rune H. Trondsen.

 

Kjenninger
Det første møtet med de nysgjerrige ungdommene fikk vi i 2013, da den første sesongen av serien, TRIO - Odins gull, hadde premiere på NRK Super. Sesongen mottok Gullrute-pris for beste barne- og ungdomsprogram, og ble nominert til den prestisjefylte KidScreen Awards. I 2015 kunne vi følge ungdommene i seriens andre sesong, TRIO - Cybergullet, og i vår i seriens tredje sesong, TRIO - Keplerdiamantene. Nå gleder ungdommene seg til å lage kinofilm.

- Selv om jeg har brukt et helt år på å spille inn tv-seriene, er jeg superglad for å være i gang med film for kino. Det blir mye reising, og vi får sett mye av Norge. Spesielt gleder jeg meg til Lofoten, jeg har hørt at det skal være fantastisk, sier Naomi Hasselberg Thorsrud, som spiller Nora. 

Om filmen
TRIO - Jakten på Olavsskrinet blir vi med den nysgjerrige ungdomstrioen Nora, Simen og Lars på nye eventyr. Denne gangen er de på jakt etter det myteomspunne Olavsskrinet, som har blitt lett etter i hundrevis av år. Problemet er bare at livsfarlige skattejegere er på sporet av dem… 

I denne spektakulære skattejakten med Olavsmyten, Nidarosdomen og norsk natur som bakteppe, settes både vennskap og Bestens liv på spill. Vil TRIO klare det umulige; å bekjempe skurkene og finne skatten? 

TRIO - Jakten på Olavsskrinet er en fiksjonsfilm, inspirert av virkelige hendelser. 

 

Bak kamera 
Bak kamera finner vi regissør Eva Dahr, som står bak spillefilmer som blant annet «Appelsinpiken», «Mars og Venus», «Brennende blomster», og ungdomsserien «Stikk», manusforfatterne Trond Morten K. Venaasen og Morten Hovland, samt produsent Rune H. Trondsen.

Nordisk Film Distribusjon – Distributør 
Nordisk Film Distribusjon har stått bak brorparten av de siste årenes store norske publikumssuksesser, blant annet «Kon-Tiki», «Max Manus», «Hodejegerne», «Gåten Ragnarok», «Doktor Proktors prompepulver» og «Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa», «Bølgen», «Doktor Proktors tidsbadekar», «Julekongen», «Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa» og «Birkebeinerne». I tillegg står de bak nordiske og internasjonale blockbustere som «Millennium-trilogien», «Twilight»- og «The Hunger Games»-filmene. I 2016 distribuerer de filmer som «Løvekvinnen», «Gilberts Grusomme Hevn», «Kongens Nei» og «Snekker Andersen og Julenissen».

Filmfakta

Norgespremiere: Februar 2017
Originaltittel: TRIO - Jakten på Olavsskrinet

Genre: Barne- og ungdomsfilm 
Regi: Eva Dahr
Manus: Morten Hovland og Trond Morten K. Venaasen 
Skuespillere: Naomi Hasselberg Thorsrud, Bjørnar Lysfoss Hagesveen, Henrik Hines Grape, Franziska Tørnquist, Reidar Sørensen, Per Kjerstad, Minh-Khai Phan-Thi, Bernt Bjørn, Ole Vidar Skogheim, Regine Stokkevåg Eide og Markus Bø Gaarden. 

Produksjonsselskap:NordicStories AS
Distribusjon: Nordisk Film Distribusjon AS
Produksjonsår: 2016
Nasjonalitet: Norge 


Foto: NordicStories. Fra venstre Bjørnar Lysfoss Hagesveen, Naomi Hasselberg Thorsrud og Henrik Hines Grape).

 

Premiere på kino 17. februar 2017

Liv & Ingmar

I filmhistorien er de et av de store filmparene.

Liv Ullmann og Ingmar Bergman møttes i 1965. De levde sammen i 5 år, fikk et barn og lagde 12 filmer sammen. Nå, 46 år senere, er Ingmar borte. Men kjærligheten deres døde aldri. I filmen møter vi Liv Ullmann i noen hektiske dager med filmteamet i Bergmans berømte hus på Fårø i Sverige. I intervjuene forteller hun om alle sidene ved å leve og arbeide med Bergman. Og det hun forteller fra deres samliv, veves sammen med klipp fra filmene de gjorde sammen, og viser hvordan deres private forhold innvirket på manuskriptene Bergman skrev – og filmene de laget sammen.

Regissør Dheeraj Akolkar
Bergmans og Ullmanns liv og arbeide har fasinert regissør Dheeraj Akolkar i mange år. Han kommer fra India, men arbeider ut fra sitt Londonbaserte selskap. Han arbeider for øyeblikket med flere dokumentarprosjekter bl.a. for National Geographic og BBC.


Regi/Manus: Dheeraj Akolkar 

Fotograf: Hallvard Bræin 

Produsent: Rune H. Trondsen, NordicStories AS 2012

Distribusjon: SF International, Stockholm

Offisiell filmside

Premiere på kino 28. september 2012
Sendt på NRK 12. desember 2013